Interview met Ben Alen en Michiel van der Zee (Strukton Worksphere) Nederland zet zich meer dan ooit in voor een transitie naar een maatschappelijk verantwoord en CO2-neutrale economie. Concreet resulteert dit in vragen m.b.t. duurzaam en circulair denken: variërend van hoe ga je om met energie verbruik en reductie van CO2-uitstoot tot aan het aantoonbaar maken van maatschappelijk verantwoord beleid in de uitvoering van kerntaken. Dit is een wettelijk én maatschappelijke verplichting die overheden en het bedrijfsleven bezighoudt, musea zijn hierop geen uitzondering. Krimpende overheidssubsidies, stijgende energielasten, wet- en regelgeving ten aanzien van CO2-uitstoot en consumenten die duurzaam en maatschappelijk…
Interview met Ben Alen en Michiel van der Zee (Strukton Worksphere)
Nederland zet zich meer dan ooit in voor een transitie naar een maatschappelijk verantwoord en CO2-neutrale economie. Concreet resulteert dit in vragen m.b.t. duurzaam en circulair denken: variërend van hoe ga je om met energie verbruik en reductie van CO2-uitstoot tot aan het aantoonbaar maken van maatschappelijk verantwoord beleid in de uitvoering van kerntaken. Dit is een wettelijk én maatschappelijke verplichting die overheden en het bedrijfsleven bezighoudt, musea zijn hierop geen uitzondering. Krimpende overheidssubsidies, stijgende energielasten, wet- en regelgeving ten aanzien van CO2-uitstoot en consumenten die duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap eisen zorgen voor een urgentie voor de museale sector om werk te maken van verduurzaming. Maar, hoe kunnen musea de verduurzaming van assets en bedrijfsvoering als kans benutten? Wat zijn showstoppers? Hoe kunnen duurzaamheidsambities gerealiseerd worden met een haalbare business case?
Hierover spraken wij met Ben Alen (account director) en Michiel van der Zee (klantmanager) beiden werkzaam bij Strukton Worksphere en nauw betrokken bij de verduurzaming van het Van Gogh Museum.