PPS Netwerk Nederland

 

Strategiesessie - Hoe via duurzaam zorgvastgoed geld, kwaliteit én gezondheid realiseren? - Maart 2018 's Heeren Loo, Amersfoort

Veel zorginstellingen hebben te maken met verouderd zorgvastgoed en zijn op zoek naar slimme en efficiënte routes om nieuwe en vooral duurzame huisvesting te realiseren. Echter wordt duurzaamheid vaak gezien als een initiatief waarbij grote financiële investeringen noodzakelijk zijn. Maar is dat wel zo? Zijn er nu echt goede voorbeelden van zorginstellingen die binnen hun huidige budget maximale kwaliteit en waarde voor hun verouderde huisvesting hebben kunnen realiseren waarbij de gezondheid van de client centraal staat? En zijn er mogelijkheden om echt duurzame huisvesting herontwikkeling toe te passen op bestaande panden (zonder eigenaar te zijn)? Wat is hierin de rol van corporaties en beleggers?

Wegens succes, zal PPS Netwerk Nederland i.s.m. zorginstelling ’s Heeren Loo en re-born een nieuwe strategie-sessie organiseren waarin wij ingaan op bovenstaande vragen aan de hand van een aantal praktijkcases waaronder ’s Heeren Loo. Zorggroep ’s Heeren Loo heeft namelijk haar verouderde huisvesting herontwikkeld via Circulair Bouwen. Het resultaat kan zich meten met nieuwbouw zowel op het gebied van energiegebruik als dat op uitstraling en kwaliteit. Daarbij heeft ’s Heeren Loo tussen de 20 en 30% bespaard en is de beleggingswaarde 20% hoger t.o.v. traditioneel bouwen. De ‘bijvangst’ van deze duurzame investering is een verlaging van ziekteverzuim en een verhoging van de gezondheid van clienten.

In maart 2018 (datum en locatie n.n.b.) maken wij inzichtelijk hoe Circulair Bouwen in de praktijk werkt, wat de leerervaringen zijn met ’s Heeren Loo, waar kansen liggen voor uw eigen opgaven, hoe je je opgave financieel haalbaar kunt maken en wat de (on)mogelijkheden zijn om het eigendom van uw vastgoed over te dragen aan risicodragende ontwikkelaars.

Deze bijeenkomst is gratis voor bestuurders en directeuren huisvesting van zorginstellingen die inzicht willen krijgen in welke strategische keuzes ze moeten maken voor het organiseren en realiseren van duurzame en toekomstbestendige onderwijshuisvesting via Circulair Bouwen. U kunt zich alvast aanmelden door

U kunt zich alvast aanmelden door een email te sturen naar laura.vellekoop@ppsnetwerk.nl o.v.v. Strategiesessie Circulair Bouwen in de zorg maart 2018.

PPS potentie van uw project?
Vraag een Quick Scan aan!

PPS Kennisbank
Registreer u nu

Op de hoogte blijven?
Aanmelden nieuwsbrief

PPS potentie van uw infra project?
PPS4infra