PPS Netwerk Nederland

 

Praktijkseminar: Hoe MaaS organiseren en inzetten voor slimme en toekomstbestendige steden en regio's? - 21 juni 2018, Nijmegen

Nederland heeft te maken met een versnellende verstedelijking. De randstad krijgt er de komende jaren 700.000 inwoners bij. De wegen worden steeds drukker en het Openbaar Vervoer kan de groei niet meer aan. Tegelijkertijd hebben we te maken met allerlei technologische ontwikkelingen die op ons afkomen en duurzaamheidsdoelstellingen die moeten worden gehaald. Mobiliteitsvraagstukken worden hierdoor steeds complexer en uitdagender.

Mobility as a Service (MaaS) is een steeds meer voorkomend begrip in de mobiliteitsmarkt. Binnen het MaaS-concept worden alle mogelijke vormen van vervoer gecombineerd en het is daarmee, in andere woorden, een marktplaats voor mobiliteit. Via deze marktplaats voor mobiliteit kan men de beste vervoersoplossing kiezen om van A naar B te komen. Of dit nu met een taxi, openbaar vervoer, een huurauto of deelfiets is. Van zakelijke ritten, een weekendje weg, tot je dagelijkse woon-werkverkeer. MaaS zorgt voor de slimste oplossing voor elke reis.

De markt van mobiliteitsoplossingen is dus enorm in ontwikkeling. We gebruiken op dit moment maar een beperkt aantal vervoersoplossingen zoals OV, auto en fiets. Kennelijk vinden we het ook belangrijk om deze vervoersmiddelen te bezitten, terwijl oplossingen zoals Uber, bewijst dat het bezit niet altijd noodzakelijk is. De transitie van bezit naar gebruik dwingt partijen meer dan ooit om innovatieve oplossingen te verzinnen voor mobiliteitsvraagstukken. Maar wat zijn de oplossingen van nu voor de vraagstukken van morgen en hoe gaan overheden samen met marktpartijen hierin samenwerken om de oplossingen zo efficiĆ«nt mogelijk en integraal in te zetten om daarmee slimmere, duurzame en toekomstbestendige steden en regio’s te realiseren?

PPS Netwerk Nederland organiseert op 21 juni 2018 (14.00-17.00, HAN Hogeschool Nijmegen) i.s.m. Movares, Provincie gelderland, CMS en HAN een praktijkseminar waar we ingaan op:

- de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid
- waar kansen en geen liggen voor MaaS
- hoe overheden mobiliteitsvraagstukken het beste in de markt kunnen zetten
- welke samenwerkingsvormen het beste passen om projecten zo goed mogelijk te realiseren
- welke rol overheid en markt hebben in de samenwerking en hoe deze het beste kunnen worden ingevuld

De bijeenkomst is gratis voor bestuurders en directeuren/programma-managers van gemeenten en provincies die bezig zijn met mobiliteitsvraagstukken, openbare ruimte en stedelijke ontwikkeling en die inzicht willen krijgen in welke strategische keuzes ze moeten maken voor het realiseren van bereikbare en toekomstbestendige steden.

Klik hier voor het programma en aanmelding

PPS potentie van uw project?
Vraag een Quick Scan aan!

PPS Kennisbank
Registreer u nu

Op de hoogte blijven?
Aanmelden nieuwsbrief

PPS potentie van uw infra project?
PPS4infra