PPS Netwerk Nederland

 

Nieuwe rolverdelingen in gebiedsontwikkelingen: visies op het alliantie-model anno nu - 10 oktober Rotterdam

De transformatie van verouderde gebouwen en gebieden is een blijvende uitdaging voor gemeenten. Tegelijkertijd worden gemeenten geconfronteerd met een grote uitdagingen zoals de woningbouwopgave, het verbeteren van leefbaarheid, duurzaamheidsdoelstellingen en de Omgevingswet. Dit heeft een enorme impact op stedelijke en maatschappelijke opgaven, de bewoners maar ook de eigen organisatie.

Binnen deze dynamische omgeving zoeken gemeenten naar partners die de ambities en maatschappelijke doelstellingen van gemeenten kunnen vertalen naar herontwikkelingsopgaven die wezenlijk kunnen bijdragen aan een toekomstbestendige stad en regio.

“Samenwerken met private partijen in ontwikkelingsopgaves: wat zijn de geleerde lessen en hoe verder?” Deze vraag stond centraal in het door PPS Netwerk Nederland en Weebers Vastgoed Advocaten uitgevoerde onderzoek onder Nederlandse gemeenten, provincies en marktpartijen. De conclusies hiervan zijn gebundeld in een publicatie: Nieuwe rolverdelingen rond gebiedsontwikkelingen: visie op het alliantie-model anno nu. Het eerste exemplaar wordt op 10 oktober uitgereikt aan Co Verdaas (Hoogleraar Gebiedsontwikkeling, TU Delft) met aansluitend een mini-seminar.

De publicatie kunt u gratis aanvragen door een email te sturen naar info@ppsnetwerk.nl. Ook kunt u daarin aangeven of u interesse heeft in de bijeenkomst van 10 oktober.

PPS potentie van uw project?
Vraag een Quick Scan aan!

PPS Kennisbank
Registreer u nu

Op de hoogte blijven?
Aanmelden nieuwsbrief

PPS potentie van uw infra project?
PPS4infra