PPS Netwerk Nederland

 

Rijkswaterstaat en de Groene Boog tekenen DBFM-contract A16

Rijkswaterstaat en De Groene Boog, een consortium bestaande uit Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI (Mobilis, CroonWolter&Dros) hebben het DBFM-contract voor de nieuwe snelweg A16 bij Rotterdam ondertekend. Het wordt de eerste energieneutralen weg van Nederland.

De nieuwe A16 wordt een snelweg tussen de snelweg A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. De 11 km lange nieuwe A16 zorgt ervoor dat het verkeer op de snelweg A13, snelweg A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. De aanleg start naar verwachting in 2019. In 2024 gaat de weg open voor verkeer.

De Groene Boog is verantwoordelijk voor zowel het ontwerp, de bouw als de financiering van het project en verzorgt na de realisatie 20 jaar het beheer en onderhoud. Het ontwerp van de weg is energieneutraal en houdt rekening met een optimale inpassing in het landschap. Zo wordt gebruik gemaakt van extra stil asfalt, geluidschermen en grondwallen. Ter hoogte van het Lage Bergse Bos ligt de A16 Rotterdam in een half verdiepte landtunnel.

PPS Netwerk Nederland, 9 mei 2018

PPS potentie van uw project? Vraag een Quick Scan aan!