PPS Netwerk Nederland

 

Minister Schultz opent PPS-project A9 Badhoevedorp

Met het openen van de nieuwe A9 om Badhoevedorp heeft Minister van Intrastructuur en Milieu wederom door middel van een integrale infrastructurele gebiedsontwikkeling de bereikbaarheid van de Randstand verbeterd.

De omlegging van de A9 is de derde Rijksweg waar Bohemen als Ruimteontwikkelaar aan de basis heeft gestaan van een integrale oplossing. De A9 voltooid hiermee de Bohemen Trilogie. Deze trilogie bestaat naast de omlegging van de A9 in Badhoevedorp uit de verbreding en verdiepte aanleg van de A4 in de Leidse regio (W4) en de verbinding tussen de A4 en N44 in Voorburg (Sijtwende). Bij deze drie grote infrastructurele ingrepen is het creƫren van ruimtelijke kwaliteit de basis van het ontwikkelingsconcept waarmee de publieke en private partijen de projecten hebben gerealiseerd.

Voorafgaand aan deze feestelijke opening van de A9 vond afgelopen donderdag 6 april de ondertekening plaats van de integrale ontwikkelovereenkomst tussen de gemeente Haarlemmermeer en projectpartners AM en Bohemen. Op basis van deze overeenkomst gaan de gronden die vrij zijn gekomen door de omlegging van de A9 ontwikkeld worden tot verschillende nieuwe woongebieden en een park. Naar verwachting start de verkoop van de eerste woningen in oktober 2017.

PPS Netwerk Nederland, 10 april 2017

PPS potentie van uw project? Vraag een Quick Scan aan!