PPS Netwerk Nederland

 

Gert Bergacker (Driestar College Gouda): "Circulair Bouwen creëert een gezamenlijke focus op écht duurzame onderwijshuisvesting"

Het onderwijs verandert razendsnel en voor onderwijsinstellingen die toekomstbestendig willen transformeren/renoveren, is er vaak alleen nog ruimte voor flexibele en circulaire gebouwen. Bij Circulair Bouwen worden bestaande materialen hergebruikt. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee want het betekent lagere bouwkosten (soms wel tot 30%). Daarnaast  heeft het gebouw een hogere beleggingswaarde. Je creëert namelijk een toekomstbestendig gebouw dat je continue kunt aanpassen aan de tijd en is dus makkelijker te transformeren en af te stoten.

In een interview met PPS Netwerk Nederland geeft Gert Bergacker (voorzitter College van Bestuur Driestar College Gouda) aan wat de keuzes en afwegingen waren geweest voor Circulair Bouwen, hoe hij draagvlak heeft gecreëerd binnen de organisatie voor iets ‘nieuws’ als Circulair Bouwen, wat de rol van re-born bv is en wat de eerste ervaringen tot nu toe zijn.

Klik hier voor het interview en klik hier om u aan te melden voor strategiesessie over Circulair Bouwen waarin het Driestar College centraal staat. Let op! nog enkele plaatsen beschikbaar.

PPS potentie van uw project? Vraag een Quick Scan aan!