PPS Netwerk Nederland

 

Community of Practice: Het in één keer goed managen van integrale contracten

Opdrachtgevers en opdrachtnemers hebben inmiddels de nodige kennis en ervaring opgedaan met allerlei vormen van PPS contracten met en zonder F, van DB naar DBMO etc. De verwachting is dat in de toekomst dit soort contracten, o.a. voor de realisatie van duurzaamheids- en renovatieopgaven van gemeentelijk vastgoed, alleen nog maar aan importantie zullen winnen. Dat wil niet zeggen dat de reis tot nu toe ‘smooth sailing’ is geweest. Beide partijen kunnen hier helaas over meepraten en zijn inmiddels letterlijk door schade en schande wijzer geworden.

Het is daarom noodzaak om de geleerde lessen en ervaringen nu toe te gaan passen op nieuwe projecten om daarmee deze opgaven inclusief de beoogde samenwerkingen tot stand te laten komen zoals ze bij aanvang waren bedoeld. Anders gezegd, zouden we ook kunnen stellen dat de professionaliteit bij alle partijen op dit gebied met urgentie verder moet worden ontwikkeld. Met het oog hierop heeft PPS Netwerk NL deze Community of Practice (CoP) opgericht. Het gaat hierbij niet om ‘naming’ en ‘shaming’ maar om tot een operationaliseringskader te komen om integrale opgaven in één keer goed te doen. De CoP bestaat uit een drietal bijeenkomsten. De sessie van 7 juni gaat over de initiatie en de voorbereidingsfase: Hoe maak ik een goede start?

Aangesloten gemeenten zijn o.a.: Gemeente Amersfoort, Gemeente de Bilt, Gemeente Bronckhorst, Gemeente Gouda, Gemeente Groningen, Gemeente Heerlen, Gemeente Krimpen ad IJssel, Gemeente Rheden, Gemeente Veere…

Bent u als gemeente geïnteresseerd in deelname? Dan kunt u zich nog aanmelden via de link hieronder. Deelname aan de CoP is kosteloos. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en meer informatie over het programma, locatie en route. Let op! er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie over het programma en aanmelding

PPS Netwerk Nederland, 1 juni 2017

PPS potentie van uw project? Vraag een Quick Scan aan!