PPS Netwerk Nederland

 

Sijtwende

Sijtwende
Projectnaam Sijtwende
Omschrijving

Het totale Plan Sijtwende bestaat uit verschillende delen. De stadsrandweg en tunnel vormen in de regio Den Haag de aanzet voor de Noordelijke Randweg tussen de A4 en de N44. De tunnel bestaat uit een diep gelegen gedeelte (onder de Vliet), een 'holle dijk' op maaiveld en een tunnel boven maaiveld die geleidelijk onder het maaiveld verdwijnt (onder het spoor). Het traject is circa 2 kilometer lang. De weg kent twee gelijkvloerse kruisingen met verkeersregelinstallaties. Het ander onderdeel van Plan Sijtwende omvat grootschalige woning- en kantorenbouw (700 woningen en 10.000 m2 kantoor). Een groot deel van de woningen is inmiddels opgeleverd. Daarnaast is er een brandweerkazerne gerealiseerd. Een 'hoogwaardige openbaar vervoersverbinding' vormt eveneens een onderdeel van Sijtwende. Deze bestaat uit een derde tunnelbuis.

Publieke partijen Rijkswaterstaat, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Stadsgewest Haaglanden.
Private Partijen Sijtwende B.V.: Bohemen BV en VolkerWessels Vastgoed BV ondersteund door Boele & van Eesteren en van Hattum en Blankevoort
Architect Van Tilburg & Partners, Kokon ARchitecten & Ingenieurs B.V., Inbo Architecten, Architectenbureau Ir Hans vna Egmond, Architectenbureau Hagenbeek BNA B.V.
Contractwaarde € 341 mln, waarvan € 95 mln voor de tunnel. 
Contractduur De looptijd van het project is van 1999 tot 2009.
Oplevering

Tunnel: 2003, Woningen: 2009

Website(s) http://project.vrom.nl/project.asp?code_prjt=10743&code_prgm=28