PPS Netwerk Nederland

 

N33 Assen - Zuidbroek

N33 Assen - Zuidbroek
Projectnaam N33 Assen - Zuidbroek
Omschrijving

De N33 tussen Assen en Zuidbroek is een drukke en onveilige weg met aan beide kanten slechts een rijstrook. Bovendien kan het verkeer niet goed doorstromen bij verschillende aansluitingen op de N33. Dit is het geval bij Assen-zuid, Verkeersplein Gieten, de N366 bij Veendam en de A7 bij Noordbroek. Gekozen is daarom deze weg aan beide kanten te verbreden met een extra rijstrook. Het gewenste trace heeft 2 knooppunten en 6 aansluitingen en is ca 39 km lang. Er dienen ca 20 kunstwerken te komen.

Doelen zijn een verbeterde verkeersveiligheid, een betere doorstroming van verkeer, een goede aansluiting op provinciale en gemeentelijke wegen en kansen voor de economische ontwikkeling van de regio.

Opdrachtgever Rijkswaterstaat
Opdrachtnemer

Poort van Noord is een samenwerkingsverband van de bedrijven BAM PPP en PGGM.

Contractwaarde

€ 190 miljoen 

Contractduur DBFM van ruim 20 jaar
Welke partijen deden mee in de aanbesteding?

In totaal hadden negen consortia zich ingeschreven.

De geselecteerde consortia zijn Poort van Noord (BAM PPP), VolkerInfraN33 (Volkerinfra PPP) en Dubbel3 (Dura Vermeer Groep en John Laing Investments Ltd). Voor de financiering maken de combinaties gebruik van externe partijen.

Oplevering

Gereed: 2015

Rijkswaterstaat werkt samen met de provincies Groningen en Drenthe aan de verdubbeling van de N33 tussen Assen-Zuid en Zuidbroek. Hiermee bereiken we:

verbeterde verkeersveiligheid
betere doorstroming
goede aansluiting op provinciale en gemeentelijke wegen
kansen voor de economische ontwikkeling van de regio

Opmerkingen

Pensioenfondsen
Pensioenfondsen ABP en Zorg en Welzijn investeren hebben geïnvsteerd in de verbreding van de N33 tussen Assen en Zuidbroek. Het is in Nederland voor het eerst dat pensioenfondsen via een PPS geld steken in een infrastructuurproject.

Website(s)

www.rijkswaterstaat.nl

www.ppsbijhetrijk.nl

Klik hier voor de Evaluatie Selectiefase en de Eerste Fase Dialoog