PPS Netwerk Nederland

 

Nieuwbouw voor het Onderwijs en Cultuur Cluster (OCC)

Nieuwbouw voor het Onderwijs en Cultuur Cluster (OCC)
Projectomschrijving

De Gemeente Den Haag zal de nieuwbouw voor het Onderwijs en Cultuur Cluster (OCC) gaan realiseren via een DBM-contract. Het project zal vier toonaangevende culturele instellingen huisvesten, namelijk Het Nederlands Danstheater, het Koninklijk Conservatorium, De Stichting Dans en Muziek en het Residentie Orkest.

Het ontwerp voor het OCC is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Spuikwartier. Dit betekent dat er naast het cultuurcomplex ook driehonderd woningen, een ondergrondse fietsenstalling, winkels en een luxe hotel worden ontwikkeld.

Nieuw stadshart
Door het doortrekken van enkele straten ontstaat volgens architect Coenen een nieuw stadshart. Het Spuiplein aan de andere kant wordt, als onderdeel van het ontwerp Openbare Ruimte, geheel opnieuw ingericht en zo ontstaat er een aangenaam verblijfsgebied.

Medio 2020
Na de goedkeuring bij Welstand, de verlening van de omgevingsvergunning en de instemming van de instellingen op de plattegronden zijn de bouwvoorbereidingen inmiddels gestart. De oplevering staat gepland voor medio 2020.

Opdrachtgever

Gemeente Den Haag

Opdrachtnemer

De combinatie VolkerWessels en Visser & Smit is verantwoordelijk voor bouw en onderhoud en Jo Coenen is de architect.