PPS Netwerk Nederland

 

Technova College Ede

Technova College Ede
Projectomschrijving

Het nieuwe Technova College in Ede wordt een transparant gebouw met een moderne werkplaats waar onderwijs en bedrijfsleven samen komen. De Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland – Midden (COG) geeft met de bouw van het Technova College, vorm aan haar ambities om in regio de Vallei dé school te creëren voor Techniek onderwijs waar studenten komen voor toekomstbestendig, actueel en uitdagend onderwijs. De afdelingen Techniek & Technologie, Media & ICT en Beeld & Geluid van ROC A12 zullen hun intrek nemen in het nieuwe pand.

De technische eisen die COG stelt aan het pand zijn hoog. Vanzelfsprekend dient het te voldoen aan de geldende wet en regelgeving, maar Het Technova College dient klaar te zijn voor de technische ontwikkelingen van de toekomst. Flexibiliteit in techniek en toepassing is daarbij een van de uitgangspunten. Daarmee zal de nieuwe school voldoen aan alle eisen om geweldig onderwijs te bieden.

Het consortium techINova (bestaande uit drie lokale Edese bedrijven) start de bouw in mei 2017. Daarnaast zijn er een aantal landelijk opererende bedrijven bij het project betrokken.

Opdrachtgever

Christelijke onderwijsgroep (COG)

Opdrachtnemer

Consortium Team techINnova is een initiatief vanuit drie lokale, Edese bedrijven: Bouwbedrijf Kreeft BV, ITN Installatietechniek en Bruil bouw. cepezed is verantwoordelijke voor zowel het architectonische als het interieurontwerp. Daarnaast zijn installatieadviseur Huisman & van Muijen uit Den Bosch, bouwfysische adviseur DGMR uit Arnhem en voor constructies IMd Raadgevende Ingenieurs uit Rotterdam betrokken.

Contractvorm

DBME

Planning en oplevering

Mei 2017 start bouw, september 2018 ingebruikname