PPS Netwerk Nederland

 

Rotterdamsebaan

Projectnaam

Rotterdamsebaan

Omschrijving

De Rotterdamsebaan is de nieuwe verbindingsweg tussen het rijkswegennet vanaf knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrale Zone (Binckhorst- Centrum- Scheveningen) van Den Haag.

De bereikbaarheid van Den Haag staat onder druk. Momenteel maakt 40% van het verkeer dat Den Haag in- en uit rijdt gebruik van de Utrechtsebaan (A12). Wanneer er een file op de Utrechtsebaan staat heeft dat grote gevolgen voor de overige wegen in en om Den Haag, Rijswijk en Voorburg-West. Met de komst van de Rotterdamsebaan wordt de Utrechtsebaan ontlast en vermindert het sluipverkeer bij de naastgelegen gemeenten.

De Rotterdamsebaan wordt in opdracht van de gemeente Den Haag uitgevoerd. De weg loopt door de gemeenten Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg en maakt de regio beter bereikbaar. Vanaf Knooppunt Ypenburg gaat de weg onder de Laan van Hoornwijck door en loopt vervolgens door de Vlietzone Zuid. Voor de Vliet gaat de weg met een boortunnel onder Voorburg West door naar de Binckhorstlaan en sluit via het Mercuriusplein aan op de Centrumring.

De gemeente Den Haag werkt nauw samen met:
Gemeente Leidschendam/Voorburg
Gemeente Rijswijk
Stadsgewest Haaglanden
Rijkswaterstaat
Ministerie van Milieu en Infrastructuur